За начинаещите ползватели на многократни пелени, един от най-неприятните моменти е ако пелената пропуска! За тези случки – има различни причини. В схемата – долу, съм отбелязала насочващи въпроси. 😊-

Най-важните въпроси на които трябва да отговорите са – откъде и кога протича многократната ми пелена?

когато бебето спи настрани

Ако памперсът ви през нощта изтича само когато бебето спи настрани, първо се уверете, че ползвате пелена подходяща за през нощта или пелена тип джоб с двоен маншет! Поради наличието на двоен маншет – тези пелени позволяват плътно прилепване около сгъвката на крачето и при правилно закопчаване, не би трябвало да има проблем. Добре е първо да закопчеете копчетата на крачетата, а после на кръстчето. Уверете се че копчетата са щракнати нито твърде хлабаво, нито твърде стегнато.

Добавихте ли достатъчно подложки за попиване през нощта? Прогизнали ли са всички подложки на сутринта? През дългият период от време, трябва да има достатъчно абсорбиращи подложки!

Ако желаете бебето да спи цяла нощ с една пелена, то тогава, не се препоръчва допирът до естествени подложки(бамбук, коноп)! Тези материи държат влага на деликатната бебешка кожа и може да предизвикат зачервяване!

Най-подходящи подложки за нощно ползване са въгленови подложки с двоен маншет, които за допълнителна защита е добре да се ползват извън джобът. Вътре в джоба на пелената, се добавят подложки от всякакви материи – микрофибър, бамбук, коноп!

Ако имате момче, отделете време и за да се уверите, че е насочено надолу, а не отстрани.

от крачетата

Ако пелената ви изтича от краката, то най-вероятната причина е недобро прилепване, препълване или разхлабване на ластиците.

Първо проверете прилепването на пелената си, за да сте сигурни, че ластиците са прилепнали в бикини линията. Идеята е ластиците да обиколят сгъвката на крачето. Ако не, опитайте да регулирате прилепването, проверете закопчаването.

Ако препълвате памперса с твърде много вложки е възможно да се получава луфт около крачетата. Ако ви трябват повече вложки ползвайте пелена с двоен маншет около крачетата, която позволява поставянето на по-голям брой подложки.

Ако пелената е добре прилепнала, но все още има течове от краката, това може да е проблем с бавно попиване или натрупване на препарати по попивната повърхност, поради което течността да не се абсорбира достатъчно бързо в пелената, което позволява той може да премине дори през най-малкия отвор между крака и пелената.

Ако използвате само бавно абсорбиращи вложки, като въгленова или микрофибърна, опитайте да добавите по-бързо абсорбираща вложка от естествени материи – бамбук, коноп, памук, тензух.

от кръста

Ако течът идва от кръста или отзад в горната част на пелената, причината вероятно е че имате момче и пенисът му е насочен нагоре.

Проверете дали сте закопчали прекалено хлабаво оргоре пелената, дали сте добавили достатъчно попивателни подложки или дали върху пелените няма натрупване от перилен препарат.

от шевовете не пелената

Този проблем е отстранен при пелените Sevismile, защото са проектирани така, че на няма етикети зашити директно за непромокаемото покритие.

При някои други пелени може да има проблем с изтичаща течност от шевовете на прободено непромокаемо покритие PUL.. Ако пелената ви е чисто нова, може да не е била „запечатана“. За да го запечатате, изсушете го в гореща сушилня за около 15-20 минути. Това е така, защото пробождането на иглата от шевната машина създава дупки, които трябва да бъдат запечатани. Повечето по-големи търговци на дребно продават пелените си предварително запечатани, но понякога може да се случи нещо, а по-малките операции с памперси може да не запечатат предварително пелените им.

от наранено непраомокаемо покритие

В този случай пелената става негодна за ползване!

error: Content is protected !!