Многобройни са предимствата за ползването на многократни пелени! 😊

🌲 Щадящи природата

Памперсите за еднократна употреба са вредни за околната среда и са едни от основните пълнители на сметищата! Всяко бебе, носещо памперси за еднократна употреба, може да генерира до един тон отпадъци в депата преди двегодишна възраст. Приблизителното време за разграждане на еднократната пелена е 500 години!?!

Друго преимство е, че твърдите отпадъци се озовават там, където трябва да бъдат – в канализацията! Това спомага за предотвратяване на зарази и паразити по околната среда.

💰 Спестяват пари

Въпреки, че първоначалната инвестиция може да изглежда висока, дългосрочните ви спестявания са значителни! Когато купувате памперси за еднократна употреба, Вие изхвърляте пари при всяка смяна на памперса. Точно колко спестявате, ще варира в зависимост от това каква марка пелени за еднократна употреба (не) купувате и какви многократни пелени ползвате. Една проста сметка ще ви докаже, че многократните пелени се изплащат доста преди първата година на бебето. Едно дете до приучване на гърне, ползва около 5000 памперса. Ако приемем, че цената на един памперс е 0,40лв, то до това време родителите харчат 2000лв за памперси, които изхвърляте в боклука. 

Дори и да не ползвате многократни пелени през цялото време, пак ще спестите много!

🌱 Здравословни  

Когато ползвате многократни пелени, вие също избирате да контролирате кои вещества докосват деликатната кожа на вашето бебе. Многократните пелени не съдържат вредни химикали, които могат да се открият в някои памперси за еднократна употреба.

Многократните пелени предотвратяват запарването, което води до урологични и гинекологични проблеми.

Многократните пелени, спомагат за естественото разкрачено положение на крачетата, което подобрява луксацията на тазобедрената става. При дисплазия, се изписват профилактично за да се избегнат евентуални проблеми с детето.

🌳 Устойчиви

Пелените за многократна употреба могат да се ползват от раждането до приучването на гърне! Възможно е да се използват и за вашето второ дете, ако се прилагат правилни грижи. Това елиминира втората цена за първоначалната инвестиция и Ви спестява още повече пари! Има множество видове многократни пелени, но независимо от стила, който сте избрали, цената на многократните пелени е значително по-малка от еднократните, в дългосрочен план.

Устойчиви във времето …

❤️ Удобни

Многократните пелени се правят по дизайни, създадени предимно от родители и решаващи проблеми! Обикновено това означава, че те вършат “работата” за която са предназначени. Многобразиято от материи при изработката им, ги прати невероятно меки и практични!

Ако ви свършат чистите пелени – хвърлете ги в пералнята! Ако изчерпате консумативите за еднократна употреба, ще трябва да отидете до магазина. Когато сме с деца, няма такова нещо като „бързо пътуване“, за да направите каквото и да било, навсякъде и по всяко време.

💩 Подпомагат приучаването към гърне

Еднократните пелени държат децата твърде сухи всеки път, когато се намокрят. Вашето дете не осъзнава собствените си телесни функции! С многократната пелена детето ви ще усети, когато се намокри и така свързва своите телесни пориви с резултата.

🧚‍♀️ Красиви

Многократни пелени има в изобилие от цветове, щампи и дизайни, които се харесват за всеки вкус!

error: Content is protected !!