Замисляли ли сте някога от какво са изработени някои памперси за еднократна употреба? Как станаха толкова бели? Как успяват да абсорбират толкова много?

Пелените за еднократна употреба са пълни с химикали. Ето преглед на вредните токсини в еднократните пелени, на които е изложено вашето бебе:

Токсични отработени газове – лабораторни тестове, направени от лабораториите на Андерсън в Уест Хартфорд, Върмонт установиха, че отделените газове, отделяни от пелени за еднократна употреба, отделят няколко химикали, които са токсични за дихателните пътища. Проучването посочва, че пелените за еднократна употреба трябва да се разглеждат като един от факторите, които могат да причинят или да изострят астматичните състояния.

Хлорен газ и хлорен диоксид – Материалите за еднократна употреба са направени предимно от мека пухкава маса, която се произвежда чрез химическа обработка на дървесни влакна. Пулпата претърпява процес на избелване и омекотяване, когато е изложен на избелващи вещества на основата на хлор, като хлорен газ и хлорен диоксид.

Органохлориди – Странични продукти, произведени и изпуснати в околната среда по време на производството на пелени за еднократна употреба. Те се намират в големи количества в отпадъчни води, отделяни в околната среда, и остават в малки количества в самия хартиен пух.

Диоксин – органохлорид, който се нарича най-токсичното вещество, което някога е произвеждано и е свързано с вродени дефекти, спонтанен аборт, рак и генетични увреждания. Този химикал остава в хартиен пух в малки количества и никой не знае точно колко излагане на диоксин е необходимо за развитието на болестта, но е токсичен в много малки количества.

Натриев полиакрилат – Това вещество се намира в пухкавия слой на памперсите за еднократна употреба и превръща урината на бебето в гел. Този химикал поглъща 100 пъти теглото си в течност и прави еднократна употреба много абсорбираща. Този химикал е свързан със синдрома на токсичен шок при употреба на тампони и е бил свързан с тежък обрив от пелени и кървене на многогодишни и скротални тъкани. Това химично вещество изтласква течност толкова силно, че екскретира човешка тъкан.

За разлика от това, няколко десетки многократни пелени за деликатната кожа на вашето дете, (в сравнение с около 5 000 памперса за еднократна употреба), са безопасна и отговорна алтернатива на здравето на вашето дете.

Източник : https://mother-ease.com/blogs/bump-bottom-beyond/the-cloth-diapering-expert-series-why-cloth-diapering https://wholesomechildren.com/toxic-chemicals-in-disposable-diapers/

error: Content is protected !!